Cerita Fadzlina

Saturday, July 17, 2021

Addicted with Grey's Anatomy

 

Asslamualaikum and Hye ! Yess..I'm back! (published on 17/7/21)



I don't know kenapa Lyna boleh addicted with drama ni. Awal-awal dulu Lyna selalu tengok kat tiktok sebab dekat my FYP selalu keluar cebisan clip dari GA ni. Bila dah hari-hari tengok 1 minute clip tu, Lyna pun rasa GA ni macam best. And YESS! MEMANG BEST for me. Untuk orang lain tak tau.

Lyna cakap best sebab dorang ni main bedah-bedah. Lyna memang suka cerita operation/doctor. Before this Lyna tengok Doctor Stranger (KDrama). That drama  Lyna boleh ulang banyak kali sebab scene bedah orang. Tapi dalam Doctor Stranger, more focus dekat  Cardio (Jantung). And lagi satu tengok ulang-ulang sebab Jong Suk. (opps)


But in GA, I think semua unit ada. Cardio, Peds, OB/G.Y.N , Neuro, General, Ortho. Setakat ni baru ni je la Lyna perasan. And I don't know why setiap kali ada scene dalam Operation Room (OR), kalau scene tu tak boleh bernafas, Lyna pun sekali tak bernafas. Seolah-olah i'm the nurse/doctor dalam tu.😂
Padahal penonton aje pun. 

Tadi waktu dinner, my mom tanya, 'Kenapa suka tengok cerita tu?' Lyna jawablah, 'Sebab dia bedah-bedah'. My mom kan ex-medical staff, kalau dia tengok GA ni, dia selalu cakap, 'Berlakon jak serious begitu, betul-betul ndak begitu pun, ketawa-ketawa jak doctor dalam tu'. Kadang-kadang Lyna tengok kat TV ruang tamu. So my parents join sekali tengok. Waktu tu lah my mom cakap macam tu. 

Watak paling Lyna tak suka dalam GA ni Christina Yang. Geram sebenarnya. Tapi dia keluar aku sedih jugak.😢 Paling favourite Addison, Teddy, Lexie, Izzie and April. Tapi most of them dah takde dalam GA. Oh yaa..dengan George O'malley. Tapi George pun dah takde sebab dia mati kena langgar bas untuk selamatkan orang. Waktu dia mati, Lyna nangis. Lyna pun tak tahu kenapa Lyna nangis.😅

And now Lyna dah Season 11. Tak bosan ke? Kadang bosan jugak, tapi tak boleh berhenti lama-lama sebab teringat-teringat. Awal-awal season dulu, sehari 3-4 episod. Kadang sampai satu season. Memang gila. Tapi sekarang, sometimes 1 episod je dah memadai. Tapi selalunya satu, satu lagi, satu lagi sampai satu season. Maksudnya takda beza pun awal dengan sekarang. Maybe by the time korang baca ni, Lyna masih menonton drama tersebut.😜

By the way, Grey's Anatomy ialah drama about doctors, their personal life, and surgery. Untuk tengok drama ni, my suggestion benda pertama ialah open minded. Sebabkan cerita  ni from USA. Of course budaya negara sana banyak dalam drama ni. Macam Lyna, scene mana yang Lyna tak nak tengok, Lyna akan fast forward kan. Atau pun itulah masa yang sesuai pergi tandas ke minum air ke. 

Orang yang takut/fobia darah boleh tengok ke? Dalam cerita ni, takde lah banyak sangat darah sebab ada machine suction kan. Ada juga yang tiba-tiba darah banyak. Depends dengan diri sendiri. If nak tengok boleh, pastikan berkawan. If anything happen, orang boleh tolong. Nak tengok sendiri, pun boleh. Tapi hati-hati. 

Okay lah. Nak sambung tengok Meredith Grey's Anatomy. hohohoho. byeeeeee


________________


Do Support my small business;
 Hijab : Fadz.Attire
Scrunchies : Scrunchies.tts
Mellow Crunch : MellowCrunch_KK

Reach Me!
Instagram : Fadzlina Hamali





No comments:

Post a Comment