Cerita Fadzlina

Thursday, May 09, 2019

Thank you, next?


It’s been a month since our last chat. Since our last conversation. Starts from our first day talk to each other, I never imagined that we will be a stranger again. Exactly like 3 years ago. Waktu sem 1. Time tu kan kita jadi stranger. Aku start bercakap dengan kau pun setahun lepas tu. Walaupun aku tau time tu kau pun tak kenal aku pun. Tapi since aku berkawan dengan Natalia, so kau pun bercakap dengan aku. Dan sekarang pun kita jadi stranger balik.

Kita start rapat on our final year which is start last year laa sem 5. Aku pun tak pasti macam mana kita boleh rapat. Padahal asalnya kau rapat dengan orang lain, aku rapat dengan orang lain.

Tapi tu laa, rancangan Allah tu sebaik-baik rancangan. Dia pegang hati setiap hambaNya. Dia jugak yang membolak-balikkan hati setiap hati setiap hambaNya.

Tak pe laa..aku heal kan hati aku, kau heal kan hati kau, sebab aku tahu kita sama-sama sakit atas apa yang di between us. Aku tak salahkan aku pun. Memang kita jumpa for some reasons, and we apart pun for some reasons. And for sure that reasons adalah sebab terbaik untuk kita dua orang.

Tinggal satu paper lagi untuk kita jumpa dalam dewan exam. Then kita akan bawak haluan masing-masing. Kau balik negeri kau, aku balik negeri aku. Tapi negeri kau, kampong aku..hmm..macam mana tu?

Terima kasih selalu support aku dalam apa pun yang aku buat. Terima kasih kuatkan aku bila aku jadi lemah. Terima kasih atas nasihat kau selama ni. Aku sentiasa ingat apa yang kau pesan di McDonald malam tu. I really appreciate it.

So yeah, bye.

No comments:

Post a Comment