Monday, April 10, 2017

Bila Ditawarkan iPhone

Assalamualaikum and hello ebelibadehh..

Just ada mood nak update blog sebab tengah tunggu website kedai siap upload semua gambar..

So ceritanya begini..
Yesterday Lyna call family Lyna.. bergosiplah Lyna dengan Along sementara tunggu Mama siap masak untuk dinner.

Then bila Mama dah siap masak.. Bergosip pulak dengan mama.. then..Cakap dengan mama yang Lyna nak handphone baru. Sebab handphone lama Lyna dah rosak.. Tak boleh masuk simcard. Kalau masuk simcard mesti akan mati sendiri. Then Lyna beli handphone baru. Tapi handphone baru kureng sikit. tak syok nak guna.. memang tak syok. Then bagitau mama.. dengan harapan mama nak ganti handphone. Then mama cakap tukar handphone ngan Mama. Lyna terkejut. sebab Mama kan guna iPhone but handphone Lyna handphone negara sendiri je. cakap ngan mama..handphone Lyna harga RM200 je. tapi handphone mama hrga rm2000. mana nak sama kan...

Then dengar abah cakap abah nak beli handphone vivo.. Maaf abah. princess abah punya demand tinggi ..nak samsung..tak nak vivo..

but trust me..

Lyna jenis yang dalam telefon cakap je nak samsung apa semua.. but bila dah depan mata..akan terima je apa yang mama dengan abah bagi... ye laa..yang keluarkan duit tu mama dengan abah..bukannya diri sendiri kan.. so kita ambik je la apa yang kena bagi. Tak perlu banyak songeh...hihi..peace..sebab tu Lyna tak suka pi beli handphone ke.laptop apa-apa je la..Lyna jenis yang tunggu kat rumah and redha je apa yang dapat.

p/s Lyna tak nak mama n abah belikan Lyna iPhone.. sebab Lyna dah janji nak beli iPhone guna duit sendiri tanpa guna satu sen pun duit mama,abah, along and angah dan adek..hohoho

No comments:

Post a Comment