Thursday, March 23, 2017

I NEED SPACE !!!!

Kadang-kadangkan. Lyna sendiri pun tak faham dengan diri sendiri.
I really love to be alone. Jujur Lyna cakap.. Lyna lebih suka alone dalam bilik dari ada kawan-kawan. Bukan sebab Lyan tak suka berkawan or what. Lyna suka je berkawan. tapi mungkin sebab Bila alone, i can feel apa yang betul-betul Lyna nak dalam hidup.

Lyna susah nak rapat dengan orang. But bila dah rapat, memang akan jadi macam adik beradik. Serious. And Lyna boleh share everything. tanpa segan silu. Just Like me and Hafizah Nuel. Memang kitorang dah lama tak  jumpa., but we still contact each other. Memasing dah jauh. Lyna kat Negeri Sembilan and dia kat Terengganu. We used to talk many thing. And usually Lyna nangis pun akan dengan dia. Lyna susah nak nangis depan orang., But she's to special sampai Lyna boleh lepaskan everything to her.

Before her, i used to have one. But the person is a boy. But now, dia pun dah ada kehidupan sendiri.. so buat apa nak share problems with him right. I let him go. Hope you will be happy je laa..

If i cant be alone, Lyna lebih suka sumbat telinga dengan earphone then dengar lagu macam nak pecah gegendang telinga. Macam tengah update blog sekarang ni lah. Memanglah tak baik buat macam tu. But sometimes, i need my space too, untuk teruskan kehidupan ni. Tak dapat suasana yang sunyi, atleast ada ruang untuk diri sendiri pun cukup. Sebab Lyna memang suka sendiri. And kalau aku diam , its mean i want my space. Tak semua benda kita kena cakap. Sometimes kita boleh tahu dengan pergerakan seseorang. I just miss the old me. For sure.

I know that kita perlukan kawan in our daily life. But still we need or own time and space right?
Lyna tak tahu orang lain, but based on my own experience, kalau ada pasangan pun (in terms yang belum kahwin) kita tetap nak kan masa untuk diri sendiri. Bukannya 24/7 with our partner. Come on laa..masing-masing ada life sendiri kot. (kalau dah kahwin lain cerita)

Lyna cuma nak cakap..Lyna nak balik Sabah.. Nak my own room. My own katil, my own kerusi malas, my own meja. my own teddy bear ..nak bilik !!!Sebab dalam bilik tu maam-macam idea boleh muncul. Dalam bilik tu jugak lah ada idea nak menaip blog yang dah bersawang.

Bukan nak cakap kat kolej takde own space, tapi ruang untuk diri sendiri sangat terhad. Macam subjek ekonomi kan.. bila adanya scarcity jadi kita terpaksa membuat pilihan . So scarcity yang Lyna hadapi ialah masa, and pilihan yang Lyna kena lepaskan ialah masa untuk menyendiri. Maybe that's the reason why i'm not in  making new friends. Lack of soft skill maybe. Sebab suka sangat menyendiri. But What do I Care. I want to be alone. Not all of the time. At least one day . 24 hours. Just me , myself and I.


By the way Fadzlina. Bilakah awak nak beradu. Jam di laptop menunujukkan jam 5.34 pagi. dan awak mempunyai kelas pada jam 8.30. dan pada hari khamis adalah kelas di mana semua quiz berkumpul, Adakah awak telah bersedia menjawab segala kuiz yang ada.? Hmm..

Well. Ini lah Insan yang bernama Fadzlina. Tak boleh start menaip. Bila dah satrt menaip dia dah tak boleh berhenti. Fadzlina.. cukup-cukuplah menaip tu., Apa lah yang diceritakan tu.  Tahu lah nama blog Cerita Fadzlina,, but apa juga yang dibebelkan tu.

So. I guess that's all my entry for this dawn. Yaa..dah subuh. Tak lama lagi azan subuh akan berkumandang. So happy Fasting for those yang puasa pada hari ini. Puasa sunat kan. Tak salah nak kumpul pahala. Selagi ada masa.. Berikan masa...tetiba menyanyi pulak kat sini kan..

So, kalau lepas ni ada cerita yang best lagi untuk di kongsikan, I'll share here.

So Fo those yang nak tahu Lyna lebih dekat, Boleh cari Lyna kat

Sebarang pertanyaan boleh ditanya ke mana-mana laman sosial di atas, (Hanya yang patut di jawab sahaja akan di jawab . yang tak patut hanya akan di baca) 




No comments:

Post a Comment