Thursday, December 04, 2014

Introducing Myself

Dah bertahun-tahun lyna berblogging..tapi Lyna belum lagi kenalkan diri Lyna.

Kayy..

Nama :: Nur Fadzlina binti Hamali
Umur :: 18 Tahun (2014)
Sekolah :: Tadika St.Mary,Sandakan (2001-2002).SK St Mary Convent,Sandakan (2003-2004)
                  SRK St.Francis Convent,Kota Kinabalu (2005-2008),SMK Kolombong (Jan 09-Feb 09)
                 SMKA Inanam/Tun Ahmadshah,Kota Kinabalu (Mac 2009-Disember 2013),SMKA                           Kota Kinabalu,Kota Kinabalu (Mei 2014-present)
Tarikh dan tempat Lahir :: 18081996 di Hospital Queen Elizabeth ,Kota Kinabalu


Lyna tahu sekolah Lyna agak banyak..tapi begitulah kalau hidup orang yang suka berpindah-randah ni kan..Last sekolah Lyna untuk Pra-Universiti..ambik STPM..jangan cakap exam STPM susah kalau tak rasa lagi atau tak pernah rasa..best je pun STPM..otak beku kalau takdak baca ..otak menggelegak kalau dah full memory..walaupun 4 subjek sahaja.

Lyna lahir Sabah..tapi bukan Sabah Asli..Lyna Sabah campur-campur..Abah orang Perak Mama orang Sabah.

Makanan fevret Lyna ialah...Lyna pun tak tahu..apa yang sedap Lyna makan je ..Tapi kalau birthday Lyna or Hari Raya..benda first yang Lyna cari ialah Laksa Penang buatan mama.Tapi kalau makan kat kedai with family ialah SOTO..not sotong kay.And Lyna paling merana kalau kat Semenanjung..di saat tekak ku ini tak nak nasi and nak makan soto tak dak soto.boleh menghilangkan mood untuk shopping.Soto macam mee sup..but dia bukan Mee sup..lebih kurang macam bakso..tapi bukan bakso.

Minuman fevret Lyna ialah..sky juice..percaya tak??Jangan lah percaya..Sebab Lyna suka minum Teh C..tapi kadang-kadang milo ais pilihan hati,tapi paling best ialah susu Dutch lady chocolate or marigold.Tapi selalu jugak mintak f&n kalau kat restoran or kantin sekolah..100 plus pun sodapp..

Colour fevret Lyna agak-agak apa?Pink?Sikit lagi..Purple..pandai yang meneka..Yess..Lyna minat sangat kat warna Purple,.don't know whu..kalau bolehb baju raya setiap tahun warna purple..tudung purple..semua purple..and kalau Readers perasan ..love-love kat yang jadi background blog Lyna ni pun warna purple..Baju raya Lyna since form 3 until now..Purple je manjang,,sampai mama pun dah naik bising sebab setiap kali buka almari baju Lyna takdak warna lain..Baju yang dari PLKN pun Purple jugak.kalau boleh semua benda nak purple..Botol air Lyna pun purple..Nasib baik bilik Lyna tak cat lagi warna puprle..kalau tak memang mama dah malas nak masuk bilik Lyna..semua purple.


Lyna pernah pelihara kucing..tapi mama suruh lepaskan semua kucing yang ada sebab Lyna and abang-abang Lyna ada resdung..tak boleh nak main dengan haiwan yang berbulu sangat.Kadang-kadang..kucing mak lang kat kampung lah jadi mangsa kami untuk main.Tapi kalau Lyna ada je kucing kat asrama yang lawa bulu dia jadi tempat bermain.

I wish that I could have my driving license now.Sebab Lyna nak bergerak dengan bebas..malas nak
stay rumah..But..Lyna tak lulus lagi test computer.Pity Me..bila lah nak ambik ni..15122014 dah fly ke semenanjung.Huh..then bila lah lesen L nak keluar..

Transport fevret Lyna ialah AEROPLANE..suka sangat naik aeroplane..lagi-lagi sebelum terbang and waktu landing..kalau dah langgar awan tebal.Hanya Allah je yang tahu perasaan waktu macam mana.




Lagu fevret Lyna tak menentu..tapi setakat ni yang paling best..entah lah..and saat entry ini di hasilkan Lyna tengah dengar lagu AMAN AF2014 -WITHOUT YOU.thanks kepada penyanyi instagram yang telah menyanyikan lagu ni ..haha..*aku serba salah nak mention nama kau..tapi kau nyanyi best bro..tak tipu :)*

Apa lagi ekk??

Lyna pernah couple and last couple Lyna orang Perak.break bulan Mac tahun lalu.sebab Lyna yang mintak.And yes..waktu dalam PLKN dia ada cakap dia masih sayangkan Lyna..tapi Lyna tak percaya sebab dia couple dengan orang lain.tipulah kan kalau tak sayang..tapi takkanlah nak ditipu untuk kali yang kedua.but now Lyna tak boleh mampu bukakan hati Lyna untuk sesiapa sahaja..

rasanya tu je kot..byee..See you next time dalam next entry..byee









No comments:

Post a Comment