Thursday, November 27, 2014

Beautiful & Handsome

You are beautiful..beautiful..beautiful...kamu cantik ..cantik...dari hatimu
Assalamualaikum and hye readerss *ada ke pembaca blog aku ni?*

Hari ni Lyna nak buat entry pasal cantik..beauty,pretty for girls..and kacak, tampan for boys.
Why Lyna nak buat pasal benda ni.?


SITUASI 1 
Girl 1:What?!Muka kau nak join group kitorang?
Girl 2:Dah lah muka macam bulan..banyak lubang


SITUASI 2 
Girl 1:Weyhh..ko tngok taste pompuan tu..pakwe dia hitam ...tak padan laa



Macam ni punya manusia pun wujud kah atas bumi ni.

Dah faham why Lyna buat entry pasal benda ni?
Inilah manusia yang selalu tengok pada kecantikan semata-mata.Padahal dia tak sedar pun kecantikan tu Allah yang punya.

Cantik itu subjektif. *sorry ying aku pinjam jap nama kau*

Pernah dengar tak benda atas ni?
Mesti pernah kan.
Mula-mula Lyna dengar pasal benda ni,Lyna tak faham.Lama-lama baru Lyna faham why cantik itu subjektif


Girl 1:Weyhh..SNSD ni lawa kan.
Girl 2:Boleh la..Tapi CherryBelle lagi lawa.

p/s Lyna tak kenal artis Korea sangat..CB from Indonesia

Nampak tak?
Mata manusia ni lain-lain.Bila kita kata lawa,akan ada kawan kita yang biasa-biasa je .Bila kita cakap lelaki tu handsome ,akan ada kawan kita yang cakap 'Teruk nya taste kau'.
sebab tu lah CANTIK ITU SUBJEKTIF.

And bagi Lyna sendiri..Lyna suka tengok perempuan yang cantik..confirm la suka tengok perempuan yang cantik kan..takkan kau suka tengok perempuan yang kusut masai.Tapi cantik mata lyna pun pelik sikit jugak..Sikit je lah..tak banyak pun.

Tapi perempuan yang cantik pada pandangan Lyna ialah yang begini.....




*sumber google*

Takdelah 100% macam ni.Alaaa..mesti girls pun nak bergaya..ikut fesyen terkini.Orang guna shawl..nak guna jugak..orang guna half moon..nak jugak..macam Lyna..memang suka bergaya..tapi ikut syariat yang telah ditetapkan.

Kalau Lyna tengok orang cantik macam ni la..kadang-kadang kalau kat instagram kan..nampak Girls yang pakai tudung tak tutup syarat rasa macam nak tegur je..tapi rasa macam *kau kenal aku ekk nak tegur aku bagai* rasa macam tu pulak..tapi tak pelahh..Lyna hanya mampu mendoakan sahaja.

And kalau mata Lyna tengok lelaki pulak kan..lelaki yang handsome ialah lelaki yang tinggi and guna spek mata..maknyanya yang rabun la tu..hihi..Bukannya tak menunduk pandangan..tapi takkan lah bila kita berjalan asyik nak tunduk je kan..maknanya ni kalau rezeki nampak lelaki macam ni la..kalau tak nampak Alhamdulillah..

So..ini pandangan BEAUTIFUL AND HANDSOME Lyna..korang punya macam mana pulak?

Kay laa..dah Jam 1 .30 pagi..bye bye..
Assalamualaikum







1 comment: