Saturday, October 25, 2014

Terkejut !!!

Assalamualaikum and hye readers..sorry laa..lama tak hapdet blog yang tak pernah lawa ni..tak sangka dah hampir 5 tahun Lyna berblogging since 2010 until now..walaupun tahun start 2012 Lyna dah kurang berblogging sebab busy sekolah..actually sekarang ni pun Lyna still kat sekolah lagi and tengah hapdet blog.Malas nak stay kat asrama sebab confirm akan tidur sebab goddan bantal dan tilam sangat kuat dan akan sedar time azan zohor.Teruk kan.Padahal exam Penggal 1 tak lama lagi..

Back to topic..

Actually Lyna agak terkejut bila ustaz masuk kelas and tell us yang ada kempen "I WANT TO TOUCH A DOG"..and reason sebab nak hilang kan perasaan takut terhadap anjing.PERLU KAH?Lyna rasa tak perlu sebab Lyna yakin ramai dalam masyarakat kita ni yang takut dengan haiwan lain macam kucing.why tak nak buat kempen "I WANT TO TOUCH A CAT" lagilah sweet sebab kucing tu kan haiwan kesayangan Rasulullah..Lagipun terang-terang dalam ALQURAN ANJING DAN "HAIWAN PINK" itu haram.Buat apa nak sentuH.Di benarkan sentuuh bila darurat sahaja.Contohnya menyelamatkan anjing dalam banjir..memanglah takut tapi bila dah keadaan macam tu ..takkan  lah nak biar kan makhluk Allah itu nak di biarkan tenggelam.akal ada??

Lyna bukan marah..tapi cuma kesal dengan sikap muslim yang tahu pasal ni tapi ambil mudah..Memang anjing tu comel tapi Allah dah haram kan..siapa kita nak lawan kuasa Allah..

Kayy...sangat menyedihkan..tapi kita kan umat Muhammad akhir zaman..memang banyak yang mengejutkan..Tapi sebagai hamba Allah yang setia dengan syariatNya,teruskan perjuangan .

Assalamualaikum
 

No comments:

Post a Comment