Friday, September 05, 2014

Thank You FH




Assalamualaikum and hye..dah lewat malam..tapi Lyna still tak dapat tidur..Lyna rindukan someone..someone yang pernah bertakhta di hati Lyna untuk beberapa hari...

Lyna tak berani nak post pasal dia ni..tapi disebabkan keyakinan Lyna yang dia takkan baca blog Lyna..so Lyna berani nak post..

Lyna kenal dia waktu dalam PLKN.,.waktu tu..jarang sangat nak nampak dia..kita gelar FH la yee..aku nampak dia kat dewan..tapi aku buat bodoh jee..Aku terperasan dia sebab rambut dia panjang.Yelaa..dah wira yang lain semua sama je..semua botak..sekali dia sorang je yang ada rambut..tak ke pelik?Lyna pun pelik..asal nampak dia mesti tertanya-tanya *napa rambut mamat tu panjang?**JL tak marah ke?**Gila lah*..itu lah yang selalu terlintas fikiran Lyna setiap kali nampak dia.

Lyna tahu nama dia dari wechat..ye lahh,,wechat kan boleh detect people nearby..so add lah..but Lyna agak pelik sebab sikit sangat pelatih PLKN yang dia add/approve..Tapi takpelahh privacy dia kan and suka hati dia lahh..even dah add kat wechat still tak tegur lagi..*ohh tingginya ego*..lagipun waktu tu Lyna fikir..*ohh mesti dia ada awek ni..so taknak lah kacau..*..and yess,,Lyna tak kacau dia sampai habis PLKN..even hari terakhir..

Lyna start tegur dia..one or two weeks after Graduate From PLKN...waktu tu tengah bosan and tak tahu nak buat apa.so kacau je la orang kat wechat yg kena add waktu dalam kem..ingat kan dia tak melayan..Lyna bagi *hye* dia balas *Assalamualaikum*..okayy..agak malu la jugak..but..niat nak berkawan kann..and yess...start sana kitorang kawan memang kawan gila-gila laa...haha..

Waktu jom masuk U plan nak jumpa..and yes..plan itu menjadi and sekadar jumpa cakap hye and bye.And dia tak kenal waktu depan-depan..Lyna pun hampir tak kenal dia..but buat selamber je la kan..Bila dah berpisah tuu..dia sms bawak lunch..tapi Lyna reject..MAAAALUUUUU..ye laa..maluu..lagi pun waktu tu Ajaz cakap dia dah on the way kan..so...

Tak sangka pulak seminggu lepas tu..20042014
kau jadikan aku ini ..wanita yang kau pilih untuk jadi kekasih mu..dan kau pun telah minta setia seperti ku hingga waktunya tiba
fahamkan apa maksudnya..happy sangat waktu tu..sebab kitorang memang gilaaa...tepat Jam 6.00 pagi ada chat from him wishing good morning..then dia sambung tidur.. and bangun balik jam 10.00 pagi..itulah dia setiap hari..and aku..akan then tidur jam 3/4 pagi..memang itulah FH..kitorang banyak cerita pasal PLKN..


and Lyna pernah tanya dia if dia ada ingat moment wati pengsan waktu sukan kreativiti..and dia lupa pada asalnya..then dia tetiba ingat. and dia cakap *aku rabun bha..manalah aku aku nampak.Napa?Kau kah tu?* and Lyna tergelak..sebab memang Lyna..Lyna demam waktu tu..musim hujan kan time tu..tapi agak ok lah jugak dia tak nampak..sebab Lyna agak 'seksi' waktu tu.

Tapi..sepanjang kitorang together..takde yang happy sangat..sebab dia tengah ada masalah with his family..and Lyna sangat faham...So..Lyna takdelah mengganggu dia sangat..Sampai nak cakap RINDU pun takde..

and tepat jam 2300 24042014..kitorang clash..Lyna memang dah agak..Hubungan kitorang takkan lama.And yes..tak sampai seminggu..tipulah kan kalau tak sedih..Sedih sangat..sampai waktu tu asyik dengar lagu  KAU PERGI JUA by Najwa Latif n IamNeeta..


tapi positif thinking lah kan..Jodoh tukan rahsia Allah..Kita ni siapa nak tentukan jodoh kita..and yess..kitorang kawan sampai the day Lyna masuk hostel..06052014..Waktu tu kitorang on call  lama..tapi sebelum-belum ni pun memang on call lama jugak..memang sampai kredit habis baru tidur.. selagi tak habis tak nak stop..

and sampai lah ada satu hari tu..dia cakap..KALAU DAH BREAK,DIA DAH TAK NAK ADA APA-APA HUBUNGAN DENGAN ORANG ITU..Lyna yang baca tu hanya mapu tersendiri menghadap telefon...dan mengalirkan air mata..Waktu tu hanya mampu berdoa semoga dia bertemu dengan perempuan yang lebih baik dari Lyna...

And Untill now..Lyna tak boleh dari stalk dia..stalk wechat..stalk twitter..
Sebab tu Lyna banyak hapdet blog sekarang..sebab Lyna taknak stalk dia lagi..and nak cepat-cepat sembuh supaya boleh balik hostel and tinggalkan dia..

Sometimes terfikir jugak..kenapa masih fikirkan dia sedangkan dia tak pernah pun nak fikir pasal Lyna..

But Lyna bersyukur sangat dapat kenal dia..sebab..dia adalah seorang yang sabar sangat dengan Lyna..and dia cuba untuk hiburkan Lyna..walaupun dia tak mampu.

Thank You FH..


No comments:

Post a Comment