Sunday, September 07, 2014

Cabran 30 Hari : Task 7 : Sejauh mana pendidikan itu penting bagi Fadzlina Hamali

Assalamualaikum and hyeeee...woahhh..hari ni dah balik asrama...and Lyna agak malas nak kembali ke asrama tapi rajin untuk ke sekolah..yess..Task hari ni ada kena mengena sikit dengan aktiviti Lyna hari ini..iaituuuuu....Pendidikan dan Asrama..why??sebab...sebagai budak asrama Lyna akan ke sekolah semula..Al-maklumlahh...Dah cuti seminggu sebab sakit mata kan...so kali ni kita kembali ke sekolah..yeayyy..


sumber::google images
Bagi Lyna laa...pendidikan sangat penting seseorang individu..lagi pun itu kira fardhu ain bagi setiap umat islam..yee..FARDHU AIN..bukan fardhu Kifayah..so..kenalah tuntut ilmu..

-apa yang kau merepek Fadzlina Hamali-

Serious laa...For me..Lyna nak je belajar sampai PhD walaupun Lyna tahu pengakhirannya Lyna akan duduk di rumah urus anak-anak dan suami tercintaa *cewaahhh*..serious..Lyna taknak kerja kalau dah kahwin..haha..

Tapikan..tak guna jugak..kalau belajar tinggi-tinggi tapi akhlak kau hampehh..Lebih baik kau letak segala sijil yang kau ada tu kat tepi then kau  masuk sekolah pondok ka..usrah mana-mana ka..untuk baiki akhlak yang dah macam hareemmm tu...
Sorry laa..ayat agak kasaq sikit sebab sakit hati dengan manusia-manusia yang kononnya belajaq sampai luaq negara tapi akhlak tarak..
So..untuk lebih cemerlang..pendidikan dan akhlak kenalah seiring...jangan sampai kita jadi orang yang sombong dengan masyarakat sekeliling kononnya kitalah paling hebat seba ada PhD..

kayy..tak nak cakap panjangg...nanti makin banyak kemerapuan yang keluar..

#Task kali ini agak mencabar sebab Lyna tak tahu kenapa Pendidkan tu penting yg Lyna tahu..belajar..belajar dan belajar...tsk tsk tsk#

1 comment:

  1. Belajar setinggi yg boleh dik. Walopon ending kt umah je mcm hakakk ni..tp suri rmh berpendidikan..anak2 pon bangga nanti..yg penting semangat k
    www.armilastyle.blogspot.com

    ReplyDelete