Monday, September 15, 2014

Cabaran: Liebster Award


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum and hye readers..woahh..baru balik from ostel and konfem result trial tengah hancur giler-giler sekarang..padan muka tak belajar..

Actually hari ni Lyna tak nak citer pasal exam..tu kat story tempat lain..Lyna nak citer pasal Liebster award..Tengah dok mencuci mata di timeline Facebook..pastu nampak satu post ni berjalan kat News Feed..Kak Zyla tengah mencari 11 blogger untuk join benda ni..and cuba-cuba nasib je..tak sangka lak boleh dapat..

Kak Zyla..Lyna jawab ye soalan-soalan akak..

1. Handphone jenama apa yang korang guna sekarang ni, dan nyatakan pendapat anda tentang jenama tersebut?
=Ninetology Pearl Mini ..opinion??Best guba handphone ne..tapi sekarng ni tak x best sebab calibration dia dah lari
2. Siapa sahabat baik korang dan berapa lama dah berkawan?
=Sahabat baik?Lyna takde sahabat baik..semua Lyna kawan.. :)
3. Nyatakan ayat motivasi yang sangat berkesan dihati anda?
=Bila kamu tak tahan penatnya belajar,maka kamu akan menanggung peritnya kebodohan
4. Bila bangun pagi apa perkara pertama yang korang buat?
= Duduk dan lipat selimut
5. apa amalan korang bangun pagi?
= Ucap Alhamdulillah
6. antara bedak sejuk tradisional dan mask moden mana satu yang korang prefer?
= Bedak sejuk sebab best..
7.  apakah makanan yang korang tak boleh makan?
= Durian and makanan-makanan yang merasang resdung
8. apabila dah besar  ni macam mana hubungan dengan ibu anda? adakah makin rapat?
= Macam biasa sebab budak sekolah lagi
9. Movie apa yang korang paling suka tengok?
= Sekarang ni minat giler dengan Mario Maurer so movie yang Mario Maurer je lah..hihi..Thailand punyaaa
10. Blogger mana yang korang rasa awesome
= banglamerahjambu.blogspot.com ..blog dia simple sangat tapi MashaAllah..lawanyaaa...and dialah pencetus why blog ini di wujudkan
11. adakah anda rasa anda cute, cantik dan kacak? dan anda harus katakan ya, sebab ciptakan Allah itu semuanya cantik-cantik belaka.
=Ya..semua hamba Allah itu cantik dan kacak..tapi setiap yang bergelar manusia itu tidak sempurna kecuali Nabi dan Rasul

So..Lyna dah jawab 

And Ni pulak soalan-soalan Lyna..
*tak tahu nak buat soalan sebenarnya tapi kita belasah je la*

1)Kalau anda jenis yang suka membaca,anda akan baca berkaitan apa?
2)Waktu sekolah pegang jawatan apa?Best x?
3)Apa yang anda akan buat kalau crush depan mata?
4)Waktu sukan sekolah, jadi apa?Maskot ke??pompom girls ke??
5)Kalau ada masalah, pendam or luah?
6)Siapa pelakon yang buat anda cair?
7)Blog @Vlog,which one is better?
8)Pernah jatuh cinta?Sakit tak?
9)Antara kawan dan sahabat,mana yang ok?
10)Kata-kata semangat yang sering anda gunakan setiap kali anda down

kayy,...

panduan Cabaran Liebster Award:
1. Mention blogger yang tag korang tu.
2. Jawab 11 soalan yang diberi
3. Calonkan 11 blogger yang followers nya kurang 1,000
4. Buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 blogger tersebut
5. maklumkan kepada 11 blogger tersebut.

And orang-orang yang bertuah untuk menjawab soalan Lyna ialah...jeng jeng jeng..
9)
10)
11)


2 comments:

  1. http://nora-norasyimahsaifullahoifficialblog.blogspot.com/2014/09/cabaran-liestar-award-part-3.html

    ReplyDelete
  2. Akak baru ja selesai jawab soalan-soalan adik. Meh tgk sini, betul ke idak..

    http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/09/liebster-award-tagged-by-fadzlina-hamali.html?m=1

    ReplyDelete