Wednesday, September 17, 2014

Cabaran 30 Hari : Task 11 : Kenagan Lucu Zaman Kanak-Kanak

Assalamualaikum and hyepp...waaa..lama tinggalkan blog..and malam ni baru dapat hapdet blog ku ini..kayy..nak citer zaman kanak-kanak dulu..tapi sorry..Lyna takde simpan gambar zaman kanak-kanak dulu...sebab sakit hati..umur tahun 1 kena cakap tahun 6..apak tinggi..15+ cm waktu tahun 1..and sekarang tumbesaran terhenti..sodih den..

Kayy..sambung kepada citer kita..

Kenangan zaman kanak-kanak yang paling lucu bila ingat balik ialah..bila Lyna terbang kena bawak angin..serious..tak tipu..Kejadian terjadi waktu 2003..dari rumah nak ke rumah kawan yang berada di blok sebelah..waktu tu pulak hujan + angin taufan sebab angin waktu mmg kuat giler-giler..kawan Lyna pulak nak balik umah dia..jadi kawan kan lah dia balik ke umah..Nak dijadikan cerita..mula-mula jalan ok lagi..dah separuh jalan tetiba..hujan bertambah lebat and angin yang bertiup semakin menggila..and Lyna yang pada waktu itu dalam ketinggin 150+ cm dengan berat yang xtahu berapa belas kg pun hampir terbang..nasib baik kawan Lyna sempat tarik Lyna and pegang Lyna kuat-kuat sampai kat umah dia..sadis kan cerita Lyna..

cerita ni kan tahun 2003...

sekarang beralih ke tahun 2001..

waktu tu pergi rumah kawen kat semanjung la...kalau orang kawen akan ada yang tunggu kat pagar-pagar rumah untuk bagi bunga telur and macam-macam la kan..kitorang one big family ni pun pegila...pastu ada sorang makcik tu dia bagi alang and Anis gula-gula..dalam hati waktu tu *yess..gula-gula*..ye laa..budak-budak lagi..memang lah gula-gula kan..favourite,..pastu makcik sampai kat tempat Lyna dia bagi bunga telur yang berisi telur..nak nangis je waktu tu..then Lyna tanya mama Lyna..why dapat telur tak dapat gula-gula..padahal umur alang and Anis sama je ngan Lyna..5 tahun..mama jawab *sebab achik besar..macam budak sekolah rendah*..start dari sana Lyna terima kenyataan Lyna ni besar..Lyna tak boleh memegang watak budak-budak..kena jadi budak matang..and start dari incident tu jugak laa...Lyna start buat kerja sendiri ..nampak sangat kehidupan budak-budak Lyna kejam dengan Lyna..Astaghfirullahaladzim..tapi sekarang ni..Lyna lah paling manja dengan parents Lyna..maybe sebab dah penat untuk menjadi matang and try untuk jadi bebudak balik..
kayy..kalau ingat balik cerita ni memang nak ketawa balik..


Lyna dulu masa sekolah rendah naka sangat...paling ingat sampai sekarang escape perhimpunan tym tahun 1...tapi naik tahun 2 jadi pengawas sekolah..weird..tapi itu lahh..

kay laa..nanti sambung lagi..Assalamualaikum



No comments:

Post a Comment