Wednesday, April 30, 2014

School Days

Assalamualaikum and hyee readersss..hari ni otak memikirkan untuk menghapdet blog yang tak seberapa ni dengan memory at school duluuu....Yaaa...dari TADIKA hinggalah ke SEKOLAH MENENGAH...hmm..saper yang tak rindu kaaaannn.....hmm...klu nampak orang guna baju sekolah mesty rasa nak guna...tapi Lyna mana muat dah baju sekolah Lyna...Lyna dah makin bambam...hihi...kayy...masuk PLKN makin BAMBAMM,.sebab kerja Lyna asyik MAKAN..MAKAN..DAN MAKAN...hihi...dari dewan makan tengah hari..then pegi dorm.makan lagi..bangun untuk aktiviti petang makan lagi..haha...kan dah jadi bambam...

kay laaa....Lyna nk bagi tahu lah sepanjang Lyna sekolah macam mana kayy...Lyna Tadika dekat SANDAKAN...Tadika St.Mary...sekolah tu dekat dengan klinik yang mama kerja..Lyna dengan sekolah tu dua tahun..hmm..pengalaman Lyna kat sekolah tu first menari tarian kipas...waaa...baju dia sangat cantik..warna pink...hihi...dalam kelas Lyna..lyna adalah antara lima orang yang terpilih untuk menari tym graduation day...hmm..kira gitulah kan..lagi satu..lyna masuk kelas khas for three days...kelas ni khas untuk orang-orang yang terpilih sahaja..and Lyna antara orang yang terpilih...best laa kelas ni...kami belajar pasal sains and alam sekitar...apa yang kelas biasa tak belajar..kami belajar...tapi pelajaran yang sesuai dengan usia 6 tahun laa...yang lyna ingat kami makan sayur or sumting lyk ulam..okaaaayyy..habis pasal tadikaa...

Sekolah rendah lynaaa...Lyna kat SK ST.MARY CONVENT..dua tahun jak Lyna kat sana...Tahun satu Lyna kelas 1 Harmoni..kira kelas first laa..apa arr kenangan dalam kelas ni??hurmm...ohhh...dah ingattt....hihi..escape perhimpunan with beberapa orang ..hihi..minta ampun minta maap cikguu...hihi...zaman jahilyyah...lala...then tahun 2 pun masuk kelas harmoni jugaakk...ermm..tym thun dua jadi pengawas sekolah..hihihi...pemilihan jugaakk...nasib baik lepas...hoho...tapi bulan 10 dah kna pindah K.K....huhu..sodih den...

Bila dah pindah K,K.,mama daftar pulak kat sekolah Srk Konven St Francis,semua perempuan pulak sekolah tu...walaupun pada waktu itu my new friends suruh masuk kat SK Kolombong..tapi mama tak bagi..mama tetap jugak nak kat kt skolah tu..terima je la...Waktu tahun 3 lyna masuk kelas akhir..3 lily and cikgu lantik jadi ketua kelas..terima je lah kan...Asyik dapat no.1 jee..memang lah ckgu pilih jadi ketua kelas..waktu tahun   3 je laa..then naik tahun 4 Lyna lompat satu kelas masuk kelas Orkid..kelas kedua..woaahh..awkward giler rasa dalam kelas tu...dalam otak dah set -konfem dorg lagi pndai kaaannn-..n yes..memang terbukti pun....sebab tahun 5 lyna masuk kelas ketiga..Daisy..but rmai jgak la kwan2 Lyna from Orkid masuk Daisy..so takdelah macam krikkrik sangat..then tahun 6 masuk  balik kelas Orkid and our class teacher terbaeekkk...lpeas UPSR kitorg ade hari perpisahan something lyk that la bha kan...n kelas kitorg satu2 nya kelas yang melibatkan seluruh penduduk kelas 6 orkid..full la jgak pentas  tu...hihi..kitorg menari Footloose...memang best laa...hihi..hari tu jugak laa...guru kelas bagi baju hitam sebab lyna cakap lyna lupa bawak baju..

Bila dah habis tahun 6 mestilah masuk sekolah menengah kan..So..my first secondary school is SMK Kolombong..Lyna dalam kelas 1 perdana @1A1...hihi...lyan tak kenal sesape pun kat sekolah kecuali jiran2 Lyna..tapi lyna hanya mampu bertahan selama 2 bulan sahaja...thanks untuk semua memori kat SMKKL..satu je la yang Lyna igt sampai sekrang..the moment bila kawan2 Lyna tahu lyna nk pindah ada la dua org mamat ni yang tak boleh terima lyna nak pindah... :'(..tapi hujung2 terima jgak...

lepas dua bulan sekolah kat SMKKL..Lyna di tawarkan masuk ke SMKA Inanam...hmm...rasa macam layak ke aku masuk sekolah ni...aku ni bukannya terer sanagt pasal agama ni..tulius jawi pun tak betul nak masuk sekolah agama..rasa macam mimpi je...wkwkwk...tapi habis jugak 5 tahun..banyak sangat memori tercipta..hihi...injured sampai dua bulan tak datang sekolah..bergaduh..memang best...kalau ingat balik setiap cerita yang terjadi di sekolah kan..mesti akan ketawa sendiri...jadi sukarelawan for KASTEK tym form 4.,..dapat kawan baru from SMK BELURAN BESTARI tym form 3..then jadi pemegang bunga maggar utk Forum remaja peringkat negeri kat DBP...pastu tym form 5 bnyak lawatan sambil belajar..*ye ke?*..belajar kat UMS n SeMeKAR for PSI..then Grand borneo for PQS,then kem bina negara unbtuk semua subjek...miss all our memory SWAG960913..














 
 

No comments:

Post a Comment